• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Hoe meet je de taille van een rok

Gegevens
Gemaakt door: 30.01.2021
Auteur: Jonneke
Bekeken: 707

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Wat jammer Dat het antwoord op deze vraag ontbreekt. Op deze hoogte meet je nu de heupwijdte.

Let erop dat je centimeter horizontaal is en dat je niet te strak meet. Als het allemaal goed is gegaan ziet je rokje er nu zo uit, maar dan waarschijnlijk in een ander stofje? Ik zou er dol blij mee zijn. Je schrijft bij maatnemen taille een elastiek strak om de taille doen en vastzetten met een veiligheidspeld. Speld de rokpanden met de goede kanten op elkaar, let hierbij op dat je de rok niet per ongeluk aan de verkeerde kant dichtnaait. Zie hieronder mijn voorbeeldje.

Heb je bijvoorbeeld vaak kleding in maat 40, dan kan je er niet vanuit gaan dat het naaipatroon in die maat de beste pasvorm geeft.

Maatnemen is niet moeilijk. Blijf wel tussen de 6 en 12 centimeter. Nog geen items op je wishlist. Kledingmaten zwangerschap 19 september 25 maart Beheerder. Let op: als je wat gewicht rond je taille hebt verzameld is de juiste plaats van je taille soms moeilijker te vinden.

Met behulp van een maattabel kun je aan de hand van deze afmetingen de kledingmaten rok bepalen. Het bestellen van kleding op internet heeft vele voordelen. Hallo Ineke, Is het een rechte rok?
 • Groetjes, Janine eerste project.
 • Wel is het belangrijk om dit zorgvuldig te doen, want als je met verkeerde maten begint te tekenen, zitten je kleren straks niet mooi. Dit doen we als volgt.

Meethulp voor schoenen: zo meet je correct!

Succes, Evelyn. Op deze hoogte meet je nu de heupwijdte. Beste Eveline, Graag ik een brede broek maken in linnen weet u een goede methode verbeeld hoe ik een perfect patroon kan maken. Nog geen items op je wishlist. Ga verder bij de stap. Heupboord bevestigen.

C Taille Over het slankste gedeelte van je taille, net boven je heup, hieronder de uitleg. Je elastiek blijft dan mooi plat zitten tijdens het dragen. Jij kan aan de slag met het tekenen van een patroon voor een rechte rok. Voor degene die met het elastiek werken? Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. Over het voorwassen van je stoffen.

Jouw perfecte item scoren bij TopVintage is eenvoudiger dan je denkt!

Voor de lengte neem je de maat die je gemeten hebt bovenkant heup tot het punt op de bovenbeen tot waar je het rokje wil hebben. Als je alles op elkaar gespeld hebt, ziet het er zo uit. Dag Jette, Wat je zou kunnen doen, is de rok binnenstebuiten aantrekken, en dan iemand vragen om hem af te spelden zodat hij wel de juiste pasvorm heeft.

Haal je elastiek erdoor en bevestig daarna de 2 uiteinden aan elkaar. Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly.

Ik heb hem getekend, zodat je straks niet in de war raakt welk deel van je patroon nou de bovenkant of zijkant was en we voegen nog een recht van draad lijn toe zodat je je patroon netjes recht van draad kunt leggen.

Maten die je soms ook nodig hebt. We gaan nu nog de stofvouw aanduiden, maar ik had een probleem over de coupnaden.

Tutorial meisjes rok op maat

Of dat het juist bovenaan niet strak genoeg zit? Voor deze maat graag letten op het model. Wil je geen elastiek dan sla je deze stap gewoon over. We beginnen met het uitrekenen van de lengte en breedte van het rokje.

Hoop dat je mijn vraag even wil beantwoorden, oefening baart kunst en hij valt echt niet zomaar uit elkaar?. Accepteren Afwijzen Lees meer. Je kunt ook hoeveel lampjes in kerstboom 230 tailleband van tricot of boordstof smaller maken, maar mijn ervaring is dat als je de tailleband te veel gaat rekken om hem passend te krijgen dit je rokje niet mooier maakt, hoe meet je de taille van een rok.

Je schrijft bij maatnemen taille een elastiek strak om de taille doen en vastzetten met een veiligheidspeld. Lees dan snel verder, in het onderstaande artikel lees je hoe de rokken maten worden gebruikt en hoe je je eigen maat kunt opmeten. Geen probleem als je de eerste keren niet exact op die drie millimeter stikt, alvast hartelijk dank. Misschien is het alsnog mogelijk een antwoord op deze vraag te geven.

Kledingmaten rok opmeten

Voor de zoom is 2 cm naadwaarde meegerekend dus vouw je zoom 2 centimeter naar binnen. Bij iets wijdere modellen neem je al gauw 1 tot 3 cm. Doe dit met een gebogen arm, anders worden je mouwen te kort. Ook hierbij denk je wellicht, maar dan zit dat rokje toch veel te laag, normaal zit het toch in de taille?

Mijn stiksels lopen in de buitenste witte randen. Zo weet je hoe lang bijvoorbeeld een broekspijp moet worden. In principe komt er weinig rek te staan in de lengterichting van je rokje, maar doordat het rokje wel in de breedte philips hue ambilight tv rekken adviseer ik een stretchsteek te kiezen zodat je naadjes niet knappen tijdens het dragen?Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   08.02.2021 03:39 Polat:
   Waar ligt dat aan?

   03.02.2021 18:48 Aissam:
   Een hemdje en legging bijvoorbeeld is ideaal.

  Ten anker

  Vond