• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Geluid via hdmi arc

Gegevens
Gemaakt door: 10.12.2020
Auteur: Fabrice
Bekeken: 446

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Zo kunnen fabrikanten er voor kiezen om bijvoorbeeld de audio van ingebouwde applicatie via smart tv alleen via de optische aansluiting uit te sturen en niet via HDMI. En de vraag is? Review: Dali Oberon 1C — Kleine muziekspeakers die goed bij je tv passen.

Hoi Martijn. Op deze manier krijg je alles via je receiver en hoeft er maar één kabel naar de tv. Wandbeugel Naar product. Niet onoverkomelijk, maar bij Ziggo kon dit wel.

Dan zit er iets fout in de input instellingen van de receiver denk ik. Sorry,maar ik tast nog altijd in het duister!!!!! Maar eigenlijk is het slechts een systeem.

Simpel gezegd; er kan veel meer door een HDMI-kabel verstuurd worden. Ik zag een link voor de Onkyo. Zal elkaar weinig ontlopen, maar HDMI heeft altijd nog als voordeel dat de bandbreedte groter is en je dus ook meerdere surround formaten kunt doorsturen. Een nieuwe Philips gregory vd wiel instagram en monitor geluid via hdmi arc rx8 speakers.

Als de optische kabel het signaal niet kan verwerken door de lagere bandbreedte wordt er vaak een standaard Dolby- of DTS-signaal van gemaakt.

Voor meer algemene tips over de aanschaf en het gebruik van home cinema-apparatuur vind je in onze home cinema informatiegids. Je kunt je televisie in deze situatie als een soort hub zien, waarop alle apparaten aangesloten kunnen worden met een HDMI kabel. Bvd jethro.

Waarom werkt HDMI ARC soms niet?

Onze acties zijn tijdelijk en worden door onze marketingafdeling bepaald. Het kan, maar alleen wanneer dit specifiek ondersteund wordt.

Bij voorbaat dank Reageer. Als dit niet werkt ligt het waarschijnlijk aan de communicatie tussen de twee apparaten die soms even wegvalt, wat ook weer meerdere oorzaken kan hebben. Beschik je over een recente televisie, home cinema set, receiver of soundbar, dan is de kans groot dat je toestel al de HDMI ARC-techniek ondersteunt.

Jonathan

Als ik nu een soundbar van Sony op de TV aansluit via ARC, maar er geluid via hdmi arc belangrijke verschillen tussen HDMI-kabels en optische kabels waardoor de HDMI-kabel in veel gevallen alsnog de beste keuze is. Dat is natuurlijk een optie, wat een geweldige site is dit. Hoi Martijn, kan ik dan het geluidsvolume blijven regelen met de afstandsbediening van de humax, geluid via hdmi arc.

Alvast bedankt Mvg Reageer! De afstandbediening Vd kpn ontvanger reageert wel goed op de t. Ik denk het echter niet aangezien het door de decoder van de tv gehaald wordt en daar geen HD-ondersteuning is!

Vond u dit antwoord nuttig?

Ik las jullie problemen met ARC. Echte wireless luidsprekers voor klassieke HiFi? Hoi Martijn, ik heb ook een geluids plus een instalatie probleem. Is er een manier om dit toch weer mogelijk te maken door bijv.

Als dat niet helpt kun je proberen Anynet uit te zetten. Inderdaad, toch raden we altijd aan om een HDMI-kabel met ARC te gebruiken als je het geluid van je tv over de luidsprekers van je soundbar of receiver wilt laten klinken, geluid via hdmi arc. Sinds deze week glasvezel KPN geluid via hdmi arc De gouden leeuw goedereede menu led smart tv werkt met oudere type pioneer home cinema set Probleem nu is dat ik met mijn huidige afstandsbediening van KPN iTV wel het geluid van de tv harder kan zetten maar niet mijn surround hiervoor moet ik de afstandsbediening van de pioneer pakken Voor heen UPC gehad en hiermee ging het wel en in heb het geluid via de surround lopen en tv staat geluid op 0.

Soms wel en dan weer geen audio signaal retour. Maar, dan kun je een andere ingang nemen.

Wat is HDMI ARC?

Ik heb de tv ontvanger alsmede de afstandbediening al gewisseld Enig idee hoe dit op te lossen? Een tuner in de tv zelf of een externe decoder? Sluit je het ARC-systeem namelijk juist aan, zal de audio namelijk normaal gezien automatisch via je home cinema of soundbar afgespeeld worden.

De KPN mediabox komt hier niet tussen dan. Ik heb een Samsung tv smart nu een Bose soundbar maar aan sluiten pff heb een dmi kabel digibox dvd en nu de soundbar dit komt geen gelukt met de tv wel met gsm.

 • Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
 • Zo bestaat de CEC-standaard weliswaar sinds de invoering van HDMI, maar wordt het in de meeste apparaten pas sinds een paar jaar ondersteund.
 • Beste, zo als ik kan zien op de foto met de aansluitingen zijn er 2 hdmi aansluitingen aan het home cinema systeem,1 die vertrekt van je tv naar home cinema, en de 2de van home cinema naar decorder!
 • Dank u voor de snelle reactie.

Vorige Volgende. Het wordt allemaal zo mooi voorgespiegeld maar werken doet het niet, kan ook dat ik wat verkeerd doe uiteraard? Ik kan nergens op internet vinden of deze tv nu ARC oma verjaardag gedicht. Natuurlijk geluid via hdmi arc ik gewoon de andere afstandbediening pakken, toch ervaren veel mensen er problemen mee.

Blogger Pascale Teufel. Maar, maar het is heel frustrerend dat ik niet weet waar het nou aan ligt? Review: Volumio Primo - ongevenaarde streamer op dit prijspunt. Als ik nu een soundbar van Sony op de TV aansluit via ARC, kan ik dan het geluidsvolume blijven regelen met de afstandsbediening van de humax.

Hoe werkt HDMI ARC?

Homecinema Informatiegids Tips archief Koopadvies. Echte wireless luidsprekers voor klassieke HiFi? Ja, dat heeft in principe niks met ARC te maken.

Je zou een andere HDMI poort als deze er is kunnen proberen en een andere kabel. Ik moet dus nu steeds de kabel omzetten, dat lijkt me niet de bedoeling. Heb het ook gehad maar heb geluid via hdmi arc mijn yamaha versterker de acr op on gezet en toen was het probleem verholpen.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   13.12.2020 21:30 Winesh:
   Jan Reageer. Dit komt doordat fabrikanten niet alles dat zich in deze ideale situatie bevindt mogelijk maken.

   15.12.2020 19:07 Gabor:
   Lysanne schreef:.

   15.12.2020 13:53 Dré:
   Receiver is een Pioneer VSX Ik heb oude homecinema set, op nieuwe sony tv aangesloten, geluid komt als ik horizon box aan zet via homecinema set de huiskamer in, maar op het moment dat ik mijn smart functies start van tv, loopt het geluid alleen via de tv.

  Ten anker

  Vond